Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - گروه رادیو و تلویزیون: فصل چهارم مجموعه تلویزیونی «اقیانوس آرام» به کارگردانی هادی نعمت الهی و رضا محبی از ۱۱ تیرماه روی آنتن شبکه دو سیما رفته است. برنامه‌ای ترکیبی که از استندآپ، فوکوس گروپ و جلسات کارگاهی شکل گرفته و یک فضای صمیمانه را برای مخاطب نوجوان تلویزیون خلق کرده است. «اقیانوس آرام» با محور قرار دادن نوجوان‌ها تلاش می‌کند به دغدغه‌های هویتی آنها پاسخ دهد و با بازگو کردن تجربیات نوجوانی افراد موفق، به انتقال تجربه کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان عبدی‌پور،کوروش سلیمانی، سید امیر‌ موسوی، احسان رضایی، وحید فرجی و منصوره مصطفی زاده مهمانان «اقیانوس آرام» تا این لحظه از پخش برنامه بوده‌اند. گفتگوهای میان مهمان و نوجوانان حاضر در استودیوی «اقیانوس آرام»، در فضایی خودمانی می‌گذرد و مهمانان در مورد لحظات مهم و نقاط عطف زندگی‌شان با بچه‌ها گفتگو می‌کنند و تجارب خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارند. به بهانه پخش ۶ قسمت از «اقیانوس آرام»، با هادی نعمت الهی تهیه کننده و کارگردان این برنامه به گفتگو نشسته‌ایم.

درباره حس و حال و فضای طراحی شده در فصل جدید برنامه «اقیانوس آرام» بفرمایید.

فصل اول برنامه اقیانوس آرام رویکردی مذهبی داشت و در حال و هوای اربعین می‌گذشت. در فصل‌های بعدی این برنامه طبق آنچه طراحان برنامه مد نظر داشتند به سمت موضوعاتی نظیر سبک زندگی، انتخاب‌ها، آینده نوجوانان و... رفته و رویکردی اجتماعی به خود گرفت. به طور کلی «اقیانوس آرام» برنامه‌ای است در راستای انتقال تجربه به نوجوانان که تعمدا در فضایی ساده ‌صمیمانه و بی‌تکلف افراد و چهره‌هایی را به بچه‌ها معرفی می‌کند که برای مسیر زندگی‌شان هدفی داشته‌اند و و این هدف با دستاوردهایی همراه بوده است. این دستاوردهای لزوما موفقیت‌آمیز نیستند و مهم‌ترین شاخصه مهمانان ما این است که آنها به لحاظ اخلاقی در دسته به اصطلاح آدم حسابی‌ها قرار دارند و مسیری را از بین پیروزی‌ها و شکست و تجربه‌ها طی کرده‌اند و حالا حرفی برای نوجوانان دارند. این حرف می‌تواند چراغ راهی باشد برای نوجوانان که مسیر آینده‌شان را که قرار است وارد فضای جدی‌تری شوند بهتر طراحی کنند.

فصل‌های قبلی این برنامه با استقبال مخاطبین مخصوصا نوجوانان  روبرو شد. بازخوردها، انتقادات و پیشنهاداتی که از مخاطب در فصل قبل گرفتید چقدر در ساخت سری جدید این برنامه اثر گذار بوده است؟

در طراحی ساختار فصل جدید سعی کردیم خلاقانه‌تر عمل کنیم. از ترکیب استندآپ، فوکوس گروپ و جلسات کارگاهی استفاده کرده و به فضایی صمیمانه و غیرآکادمیک رسیدیم. گفتگوهای برنامه کاملا در فضایی خودمانی می‌گذرد و مهمانان در مورد لحظات مهم زندگی‌شان برای بچه ها حرف می‌زنند و تجارب خود را با آنها به اشتراک می‌گذارند و میزبانان برنامه می‌توانند پرسش‌هایشان را درباره آن لحظات و موفقیت‌ها مطرح کنند. نوجوانان می‌توانند انتخاب‌های مهمانان را بررسی کنند که آیا انتخاب‌های خوبی بوده است یا نه؟ و موفقیت‌های و راه‌های میان‌بری که داشته‌اند را بدانند. طراحی کلی برنامه در فصل چهارم به این شکل بوده است و خوشبختانه مخاطبان برنامه را دوست داشته‌اند و حتی مخاطبان از حیطه مخاطبی که ما تعریف کرده بودیم فراتر رفته و بزرگسالان نیز جزو مخاطبان «اقیانوس آرام» شده‌اند.

توجه ما به خواسته‌های نوجوانانی بود که میل به توسعه و رشد و تعالی را دارند. این رشد و توسعه هم جنبه کیفی دارد و هم کمی، هم مادی است وهم معنوی. نوجوانان مشتاقند بدانند یک کارخانه‌دار، استاد فلسفه، جهانگرد، روحانی، دانشجوی موفق و... چطور به این موفقیت‌ها دست یافته. این یک فرم جذاب و تازه بود که در فصل چهارم به آن توجه داشتیم. البته ذکر این نکته هم لازم است که وقتی شما ترکیبی برنده و فرمی موفق در دست دارید کافی است فقط آن را روتوش کرده و ضعف‌ها آن را برطرف کنید و این کاری بود که ما در این فصل انجام دادیم.

«اقیانوس آرام» برنامه‌ای شبیه تاک‌شوهاست و مهمان برنامه نقش اصلی را در آن اجرا می‌کند. از نحوه انتخاب مهمانان برنامه بگویید و اینکه انتخاب آن‌ها بر چه مبنایی بوده است؟

مهمانان در تیم سردبیری انتخاب می‌شوند و پیش از ضبط درباره قصه زندگی‌شان با آن‌ها صحبت می‌کنیم و نقاط فراز و فرود و تعلیق‌ها برای مطرح کردن در برنامه انتخاب می‌شوند. از مهمانان می‌خواهیم که لحنی صمیمانه داشته و خود واقعی‌شان باشند. طبیعی است که خلاصه کردن تجارب رو رویدادهای یک زندگی در برنامه‌ای نهایتا ۴۵ دقیقه‌ای کار ساده‌ای نیست. در حین ضبط برنامه نیز مکررا برنامه کات می‌شود و بحث‌ها و صحبت‌ها روتوش یا هدایت می‌شوند. برای‌مان مهم است که چه مباحث و تجاربی در برنامه مطرح شود که مورد علاقه و نیاز نوجوانان باشد.

دکور فصل چهارم کوچک‌تر از فصل قبلی است و تعداد نوجوانان هم نسبت به فصل پیش کمتر شده. دلیل این کار چه بوده؟

به لحاظ موقعیتی که کرونا در جامعه ایجاد کرده لازم بود محتاطانه‌تر عمل کنیم. به همین دلیل از تعداد نوجوانان کم کردیم. ضمن اینکه با چالش بودجه هم مواجه بودیم. بودجه ما شبیه به فصل‌های پیش بود اما هزینه‌ها چند برابر شده بود. البته اینطور نیست که اگر بودجه بالاتری داشتیم برنامه را با تجمل می‌ساختیم و مثلا دکوری باشکوه و به اصطلاح بیگ پروداکشن انتخاب می‌کردیم. روح کلی این برنامه با سادگی و صمیمانه بودن همراه است و باید دکور برنامه هم به همین صورت می‌بود. نوجوانان برنامه در واقع میزبانان آن هستند و قرار است در گفتگوها با مهمانان همراه شده و پرسش مطرح کنند و ... به همین خاطر حضور بیش از بیست و چند نوجوان لازم نبود چون امکان اینکه تعداد بیشتری درگیر بحث و گفتگو شوند وجود نداشت.

اتاق فکر «اقیانوس آرام» از چه افرادی تشکیل می‌شود؟

اتاق فکر برنامه از مجموعه افرادی تشکیل شده که به نوجوانان کمک کنند در مسیر سعادت، توسعه مادی و معنوی زندگی‌شان قرار گیرند. بنابراین در این اتاق فکر از اساتید اخلاق، اساتید دانشگاه، کارشناسان حوزه رسانه، روانشناس اجتماعی و فردی، دوستان و همکارانی که دغدغه نوجوانان را دارند و حتی خود نوجوانان بهره می‌بریم.

معیار انتخاب نوجوانان حاضر در برنامه که به نوعی میزبان هستند چه بوده است؟

در این فصل با بیش از ۲۰۰ نوجوان مصاحبه داشتیم تا به ترکیب ۳۰ نفره‌ای که می‌بینید رسیده‌ایم. در حین گپ و گفت‌های‌مان به این توجه داشتیم که آیا این نوجوان دغدغه‌ای دارد؟ چقدر به آینده فکر می‌کند و تا کجا حاضر است برای رسیدن به خواسته‌هایش تلاش کند؟ یا اینکه فقط به این فکر می‌کند که در قاب تلویزیون دیده شود؟ با آنها درباره دیدشان به زندگی و فلسفه آن، باورها و اعتقادات‌شان و کشور، خودشان و خانواده‌شان، صحبت می‌کنیم و در نهایت نوجوانانی انتخاب می‌شوند که برای آینده خود برنامه‌ای دارند و مایل به استفاده از تجارب دیگران و شناختن افراد موفق و موثر هستند.

لطفا صحبت پایانی خودتان را بفرمایید.

«اقیانوس آرام» یک جریان بی ادعای تربیتی/رسانه‌ای است که به شدت خلا آن برای نوجوانان حس می‌شود. این خلا در خانواده‌ها که این‌روزها درگیر مشغله و تک‌فرزندی و فشارهای اقتصادی هستند، مدرسه که خانه دوم نوجوانان است اما در معرفی الگوها و چهره‌ها نقش چندانی ندارد و رسانه ملی که کم‌کم در مقابل جذابیت‌های شبکه‌های اجتماعی نقشش کم‌رنگ شده به شدت حس دیده می‌شود. بالاخره باید جایی باشد که دست نوجوان را بگیرد و به او بگوید تو انسان خیلی مهمی هستی و آینده‌ات برای ما و جامعه خیلی اهمیت دارد و باید چیزهایی را یاد بگیری و برای آینده‌ات بسیار اهمیت قائل شوی و مسئولیت پذیر باشید. اگر «اقیانوس آرام» به همین کارکرد برسد جای شکر و تقدیر دارد. اگر به شعر تیتراژ آخر برنامه توجه کنید خواهید دید که ما در عین حال که برنامه را در محیطی با اعتقادات مذهبی و معنوی جلو می‌بریم اما حواس‌مان به بازیگوشی نوجوانان و علاقمندی‌های نوجوانان بوده است. امیدواریم جایی در بین چند میلیون نوجوان کشور داشته باشیم و به آن‌ها در یافتن مسیر درست زندگی با لحنی صمیمانه و خودمانی کمک کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اقیانوس آرام نوجوانان شبکه دو اقیانوس آرام زندگی شان برنامه ای فصل چهارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۶۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • افشاگری بازیکنی که بیشتر در رسانه‌ها بود تا زمین؛ گفتند علیه مدیر استقلال مصاحبه کن!
  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • ارتش آلمان حضور نظامی در اقیانوس هند و آرام را تقویت می‌کند
  • انتصاب مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • ترسیم ۴ برنامه تربیتی و آموزشی مهم در نیروی دریایی
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند